LÅR

LÅR – En lekfull show där låren hyllas, glittrar, fnittrar, känns igen, ifrågasätter och är självklara!

Låren är trötta på att hamna i skymundan, trötta på känslan av att vara pinsamma och jobbiga. Låren kan ändra form och storlek på ett sätt som ingen annan kroppsdel kan. Låren kan hoppa, dallra, byta riktning, vridas, skavas, skakas, kramas och brottas. Nu är det lårens tur, lårens första dag, deras tid att slå sig fria, komma fram, visa sin potential till rörelse och utseende. Äntligen får de spela huvudroll!

LÅR kan vara början på något, en tanke som väcks, en känsla som känns igen, celluliter och skakningar som är och bejakas. LÅR dansas av två dansare, fyra lår, i takt till populärmusik.

Föreställningen är från 12 år. (Spelas genom Salto! i Skåne från 10 år.) 

LÅR produceras av wecollective med stöd av Kultur i Skåne och Malmö stad. LÅR har arbetats fram i samarbete med Rum för Dans, Dunkers Kulturhus, Danscentrum Norr och Danscentrum Syd. wecollective består av Jilda Hallin och Lisa Nilsson, frilansande dansare baserade i Malmö som båda är en del av Nya Rörelsen – Koreografer i Skåne.

Upphovspersoner, koreografi och dans: Jilda Hallin, Lisa Nilsson

Regiassistans: Sara Ribbenstedt

Ljus: Ronald Salas

Ljudmix: Truls Nilsson

Kostym: Klara Thorselius

Film och klippning: Gustav Olsson

Grafisk design: Julia Westerberg

Foto: Graham Adey

TACK till: Alex Nagy, Tomas Larsson, Lisa Spets, Matilda Henningsson, Anna Grip, Hanna Falk, Petra Nilsson, Anna Petersson, Danscentrum Stockholm, Danscentrum Norr, Ell Spatio, Dansstationen, Stockholms Dansfilmfestival, Tegelscenen, Kultur i Väst, Feministisk Festival Malmö.

Med stöd av: